h1

Pest eller influensa?

april 26, 2009

För mej är det skillnad på pest och influensa. Influensa är något man blir sjuk av, men pest är någon människor dör som flugor av. Det är hur jag ser på de två olika skillnaderna. I mexico har 80 st dött av svininfulensa el som aftonbladet nu kallar den svinpesten. Nu har pesten/infulensan nått Europa och hela världen riskerar att drabbas. 80 st kan ses som mycket, men om man tänker på hur stort Mexico är så är det inte så stort antal trots allt. Så är det pest eller influensa?

Det finns en svinpest som INTE drabbar människor. Om du söker på svinpest på Google får du bara fram denna sjukdomen som drabbar grisar och som inte smittar till människor. Är detta ett namn som aftonbladet då hittat på själv? För om du söker svininfluensa på google får du fram den sjukdomen som aftonbladet nu kallar för svinpesten.

Varför skrämma upp människor med att kalla den svinPEST istället för svininfluensa?

För när man hör ordet pest så blir människor rädda, när man här influensa kanske man inte blir lika rädd. Men varför skrämma människor i onödan? Något som aftonbladet för övrigt är ganska bra på.

Dn skriver sedan också om sjukdomen och de skriver om den som en influensa. Inte ett ord om pest nämns. Citat från Dn. Totalt 1.324 patienter står för närvarande under observation och vi har registrerat 81 dödsfall som antagligen är kopplade till det nya viruset. Men det är bara  20 av dödsfallen en säkerställd koppling till den nya varianten av H1N1-viruset, kallad svininfluensa.

Dn skriver en annan artikel om influensan, att paniken är ett större hot än viruset. En artikel som aftonbladet aldrig skulle skriva för det ger väll inte lika mycket läsarsiffror tror de. Mycket bättre att skrämma så mycket människor som möjligt. En del människor bryr sej inte om att forska och ta reda på sanningen bakom artiklarna som skrämmer upp dem och efter att ha gjort det verkade det inte lika hemskt längre.

763323h44iq2ko1f

Annonser

6 kommentarer

 1. Svinpest har funnits i Europa tidigare och förmodligen då den sort som inte smittar människor. Visst är det obehagligt men i bland kan man också skrämma upp folk lite i onödan…


 2. Man kan inte låta bli att bli skraj nu när man hör talas om denna nya och svårare influensa som börjat i Mexico och andra delar av USA och tydligen några fall i Europa också.

  Hoppas det inte blir en stor epedimi ( rätt stavat ? )
  för det kunde nog få katastrofala följder.

  Jag brukar ofta titta på CNN på TV,
  och där får man en lite annorlunda och varierande information än i dagstidningarna här.
  Och det är nog sant att paniken många gånger kan vara ett större hot än viruset.

  Men man får hoppas att forskarna kan ta fram ett bra vaccin och bot, ifall läget skulle bli allvarligt.

  Ha en bra fortsatt dag.
  Kram


 3. Så är det ju nästan alltid, att paniken är ett större hot än själva viruset. Se på fågelinfluensapaniken för några år sedan.

  Därmed inte sagt att den här infulensan inte är farlig, för det är den uppenbarligen.

  Men massmedia älskar ju att skriva om dylikt. Det säljer ju lösnummer…


 4. Detta är ju massmedia i ett nötskal….precis som de spä på om finans krisen så gör e likdant här…….

  Man blir bara så trött….

  Puss på dig snäckan och tack för dina värmande ord!!!!

  Kraaaaaaaaaaaaam


 5. Tack så mycket :)


 6. jaa.. jag ser oxå på det så som duKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: