h1

Hur kan människor vara så elaka?

april 23, 2009

Sofia 18 år födde sin son medans pappan var och köpte snus. En hel kvart tog det och när han kom hem stod sofia i hallen med sonen. Inte en susning har de haft om att de ska bli föräldrar. Men ingen av dem verkar må dåligt över det. En ganska otrolig historia. Läkarna kallar den för mirakelbarnet, och det kan ju förstå varför. Att man kan vara gravid utan att känna något kan jag förstå. Om man är ung och man är förstföderska kan jag förstå om man kan bli lurad. Vi får inte glömma bort att alla graviditer är olika. Jag är nu i vecka 14 och det går inte missta det på mej, men en jag känner är samtidigt i v.23 och det syns inte ens på henne att hon är gravid. Så jag är inte alls förvånad över att hon kanske inte märkt något. Hon är inte det första fallet vi har i sverige som fått ett barn utan haft en anning om att hon varit gravid.

Det jag reagerade på i denna artiklen var nog mer de som skrivit om det. De bloggar som tidigare länkat till artiklen. Detta är en ung tjej och rätt om hon kanske märkt något med sin kropp kanske hon inte relaterat det till att hon va just gravid. Men iallafall de som länkat till artiklen har inte direkt varit snälla i sin åsikt. En bloggare skriver bland annat..

”Så många frågor. Den kanske största: Hur kunde hon ställa upp på bild?”

Jag förstår inte varför hon inte skulle ställa upp på bild? 

En annan bloggare skriver… ”Hur kan man undgå att veta att man är gravid? Är flickan helt oupplyst?”

Min fråga blir då? – Hur kan människor vara så elaka och oförstående mot människor de inte känner?

720927lcqanqmtig

 

Annonser

10 kommentarer

 1. Å fy! Jag har inte läst artikeln ännu men jag ska när jag kommer hem. Vad är det för ointelligenta människor som kläcker yr sig sånt trams! Vissa har mens genom hela graviditeten och har man det samtidigt som man är lite stor så är det ju väldigt lätt att missa första gången! Den som kallade henne oupplyst borde tända en lampa själv!


 2. oooo jag blev arg!!! ja var tvungen att lämna en kommentar till fröken oupplyst!


 3. Det är fruktansvärt ibland hur elaka människor kan vara.

  Min syster förlorade nyss sin lilla dotter. Hon skrev av sig på nåt ställe online. Och en del hade mage att vara elaka mot henne. Kalla en subba och säga att hon får skylla sig själv och sånt. Ärligt har folk inget vett längre. Får man skriva och säga precis vad man vill verkligen?? Jag blir arg och skrämmd över tonen på internet ibland.


 4. Ja du….det finns gott om elaka och dumma människor som inte har ett uns med medkänsla……men jag nog aldrig fatta det!

  Hoppas du och lilla magen mår bra…tänk att du ska få bebis igen!!!! iiiiiii

  Kramet på dig snäckan.


 5. Det finns verkligen anledningen till att vara elak eller hånfull på något vis! Men samtidigt förstår jag själv inte hur man kan missa en graviditet. Jag minns vilket liv barnen förde innan de behagade titta ut…

  Min svägerska däremot visade sig vara i sjätte månaden innan hon insåg så nog kan det hända…


 6. Aa visst är hon? =) Kolla in hennes nya kläder som en tjej här i Kristianstad har sytt till henne =) Allt bra annars? Kram


 7. Det är alltid lättare å ”gå på” nån som man inte känner och trycka ner den utifrån de man tror man vet. Det är riktigt lågt.. Jag förstår inte heller varför hon inte skulle kunna ställa upp på bild. De har också diskuterats om det är så ovanligt att kvinnor inte märker att dom är gravida och det verkar vara väldigt vanligt. Så egentligen är det väl inget mirakel.. Inte på det viset. Jag skulle bli ganska chockad. Tagen på sängen ;)
  Det är ju en del man förbereder inför att bli fler i familjen… Men all lycka till dom!


 8. Gaah! Vilka idioter!!! Uppenbarligen så är det de som är oupplysta. :/


 9. Det är väl inte elakt att kalla paret oupplysta. Nånting har man ju missat om man föder ett barn utan att vara beredd.
  Men att vara oupplyst kan bero på många saker, och därför kan man inte klandra nån för det.

  Kärlek //


 10. Folk dömmer så lätt.

  Vad har vi som inte känner till hela rätta storyn å kvinnan att dömma??Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: