h1

Priset per barn!

februari 16, 2009

Att sätta ett pris på barn.

Emma blev av med båda sina barn den natten då tyskan tågade in i Arboga. Det har varit en lång och hemsk tid för Emma att ta sej upp från de skador hon själv fick och för att sedan försöka överleva utan sina två små barn. I rätten utsågs det att hon skulle få 75.000 kronor för sina barn. Så om man ser det sähär.. Så var hennes barn enligt tingsrätten inte värda mer än 35.ooo kr var. En väldigt konstig siffra, en väldigt låg siffra med tanke på att misshandlade kvinnor och våldtäcksoffer oftas får långt över 100.000 tusen i skadestånd. Men barns liv värderas tydligen inte lika högt.

Jag förstår tingsrätten att det måste vara svårt att sätta ett pris på barnen eftersom det går inte att värdesätta någons liv i pengar. Men 75,000 tusen kronor måste ju kännas som ett skämt för Emma. Hon får aldrig tillbaka sina barn, och inte en summa i världen hjälper henne. Men det handlar oftast aldrig om pengarna i ett sådant läge, utan mer en principsak tycker jag. Tingsrätten menar att lidandet inte blir större bara för att de är två, Emma tycker att det blir det och jag vill nog faktiskt hålla med henne för hade bara ett barn överlevt hade hon iallafall haft ett barn i livet idag och mycket mycket mer att kämpa för.

Det går aldrig värdera någons liv i pengar och ska man försöka kan man ju iallafall höja summan.

378640fxq2gl5b11Läs mer om vad jag skrivit om Arbogafallet här!

Annonser

14 kommentarer

 1. oj vilken sjukt löjlig summa å erbjuda.. pinsamt


 2. Ja det är sanslöst.
  Pengar ger aldrig barnen tillbaka men ändå tycker jag att det är skamlöst med dessa summor.
  Har egen erfarenhet genom min syster var lila dotters mördades för snart 5 år sen av sin egen pappa. Min syster fick senare 50 000 i skadestånd. Och skall man hårddra det hela så var det 10 000 per vecka som vår lilla tjej fick leva.
  Även om man inte kan sätta pris på liv så borde det kännas mer för den som valde att ta ett liv. Både vad det gäller skadestånd och straff i allmänhet.

  Hoppas du har det fint Kram Linda


 3. Det är så fruktansvärt. Barn kan aldrig ersättas med pengar. Tycker dessa 75 000 är ett stort hån mot barens föräldrar.
  Kram
  attis


 4. svar: okej:) själv ser jag det på min dator, har nämligen alla säsongerna och kollar om allt från början så är just nu på säsong 4:) Ja lillkillen är super duper söt!


 5. Så klart det är jävligare att förlora båda sina barn, för som sagt hade en överlevt hade hon ju så klart det barnet kvar… så idiotiskt… inga pengar i värden kan ersätta ett barn, det begriper ju vem som hällst… men den summar låter löjlig med tanke på att hon har förlorat de sina….


 6. Ekonomisk brottligthet straffas hårt och skadestånden blir oftast stora men när det handlar om brott mot person är läget ett annat. Pinsamt…


 7. Jag tycker det är hemskt…Läste om det idag…


 8. Hade en mycket trevlig Alla Hjärtans Dag :)

  Hade du oxå det?


 9. Ja det är fruktansvärt det som hänt där…Kan inte ens föreställa mig den mammans sorg…
  Trevlig blogg du har förresten, var ju tvungen att kika in till dig med :) Kram


 10. ja det är så hemskt….men pengar kan ju aldrig aldrig ersätta förlusten av ett barn….ha det gott


 11. Klart man inte kan ersätta förlusten av sina barn men 75 000 är väl ingenting!


 12. Hon hade väl fått 100.000 tusen nu? Tyckte dom sa det på nyheterna men det är ännu för lite. Och jag tycker det är fel att tingsrätten kan säga att de inte blir mer sörjande för att de är två barn, vad vet dom om det? Har dom mist 2 barn på en och samma gång? Jag tror inte det! Det är så himla fel. Jag tycker att, om det skulle vara så, att hon ska ha 500.000. För det är svårt att sätta pris på ett liv. Det är ju fan bara ett hån om man får 75.000. Tycker jag iaf.


 13. Åh, jag har inte hängt med när det gäller skadeståndet. Men som du säger är ju summa löjeväckande och självklart är både lidandet och sorgen större när båda barnen dör. Har de ingen empatisk förmåga de där som jobbar på tingsrätten!?


 14. Namninsamling – Förbjud att barn hängs ut på nätet! – Hänger du med på det här?
  Jag sa att jag skulle försöka göra något åt att inte barn får hängas ut på nätet, efter det här med de mördade Arboga barnen. För det är ju inte riktigt fastställt ännu hur det gått till.

  Man får bara hoppas att några tar lärdom och är lite försiktigare och framför allt tänker sig för innan de hänger ut sina oskyldiga barn som kanske inte alls hade valt att finnas på nätet till allmän beskådan om de hade någon talan.

  Det här får bli det första jag gör. Det återstår väl att se hur många som är intresserad av ett sånt förbud. Hur många som värnar om barnen och deras säkerhet. Eller jag ska kanske säga, hur många som förstår vilka risker det är med att lägga ut barn i bloggar .m.m.

  Allt fler föräldrar publicerar bilder på sina barn på nätet, via bloggar eller sajter som Facebook. Men många tänker inte på att bilderna kan komma att utnyttjas av pedofiler. ”Ibland finns det en naiv inställning till nätet”.

  Allt fler mammor och pappor bloggar om sitt liv och sin vardag och var och varannan har ett facebook-konto. Med detta följer att fler bilder på barn läggs ut på nätet. Bilder som i värsta fall kan utnyttjas av pedofiler. Man tror att tar jag bort den här bilden från nätet så är den borta. Det är helt fel. Man bör vara medveten om att bilder man lägger ut på nätet för alltid riskerar att finnas kvar.

  Att spara ned en bild från nätet går på ett par klick – sedan är det lätt för den som gjort det att använda bilden på ett helt annat sätt än vad man själv kunnat föreställa sig.– Att lägga ut bilder på en blogg är ungefär som att lägga ut sitt fotoalbum på tunnelbanan. Man får fråga sig om det är något man vill?Ju unikare bilder desto högre status, därför finns det de som ”dammsuger” olika sajter i jakt på bilder på barn.

  Det är inte bara små änglar ute på nätet. Skenet kan nog bedra! Det ska man aldrig glömma.

  Namnlista att skriva på
  http://www.namninsamling.com/always1

  Mer information finns på hemsidan , om vad som kommer att ligga med i skrivelsen till socialministern. Det ska finslipas. Men i det stora hela går det väl ut på vilka risker barn utsätts för på nätet. Det är ju inte bara pedofiler. Det finns ju annat också, som exempel ”mobbing”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: