h1

Arbetsmarknaden idag!

oktober 8, 2008

Det är många som blir av med sina jobb nu. På pappas jobb var det 20 st som fick gå för ca 1½ månad sen, men då kunde man pusta ut för pappa fick ha kvar sitt jobb. Problemen vore många och stora om pappa skulle bli av med sitt jobb. Att han skulle supa ner sej vore ett faktum och hans hälsa är redan på upphälningen. Man förklara för honom att han bara har en kropp och att han ska vara rädd om den, men det är inte lätt att tala om det för en missbrukare. När han har jobbet sköter han det och det är det som håller han uppe om man får citerar han själv. Och jag vet att det är så, när han har semester super han ned sej totalt. När sommaren är över är han i så dåligt skick att man är glad att han börjar jobba igen. Hur skulle det då gå om han fick gå helt ifrån jobbet? Vem skulle anställa honom, 50 år och i dåligt skick? Ingen förmodligen och han säger det själv. Klart man blir orolig, extra orolig för honom.

Mamma ligger med ganska mycket i riskzonen, hon klarade denna varslen. Men blir det en till klarar hon det inte. Även om det blir tufft för mamma att inte ha ett jobb att gå till som hon är van är jag inte orolig för henne eftersom jag vet att hon klarar sej. Hon lever ett helt annat liv än pappa, och det går inte ens att jämföra. Samtidigt blir man ju en anning orolig för mej själv med, när det är så många som blir utan jobb, hur ska det gå för mej att kunna hitta ett jobb som ger en säker inkomst. Att vara vikarie är osäkert, man vet aldrig från månad till månad hur mycket pengar som kommer in på kontot. Chansen att jag skulle få ett fast jobb är inte särskilt stor, med tanke på hur många det är som kommer att gå arbetslösa i början av nästa år. Det är skrämmande hur fort arbetsmarknaden ändras.

Annonser

3 kommentarer

 1. Ja d. Detta med lågkonjukturen slår hårt på de flesta yrken på arbetsmarknaden.
  Jag är så glad att jag inte berörs men känner fruktansvärt med dem som förlorar sina jobb.

  Klart att man är orolig. Men….jag tror ändå att detta kommer att reda upp sig. Man måste tro på det annars tror jag man går under.

  Hoppas det reder sig med din lilla papps.

  Kramet gumman.


 2. Usch ja, inte är det roligt med nedskärningar. Det för så mycket med sig för många… Men skönt att din pappa fick vara kvar med tanke på hans problem.

  Kram!


 3. pappar har fått säga upp ALLA anställda. dom får gå efter nyår. stackars pappa. byggt upp det företaet tilla tt bi så stort på bara några år. synd om han tycker ja. och pappa och ammam som precis köpt stuga. hur ska det nu gå..Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: