h1

Alla är värda en chans oavsett vad!

maj 23, 2008

En 16 årig flicka döms till 32 miljoner kronor för att tänt eld på ett badhus. 32 miljoner kr är enormt mycket pengar och nu gjorde denna flickan en sak som kommer att förfölja henne hela hennes liv. Något som förmodligen hon aldrig kommer att bli fri från. Inte ens ett miljon belopp på lotto skulle hjälpa henne när hon är 40. Man kan se det som att hon får skylla sej själv. Men OM vi dömmer ut sånna här straff till en 16 åring så uppmanar vi henne direkt att fortsätta sina kriminella bana. Samhället ger henne inte en enda chans till att få ett drägligt liv. Och vad är då närmast till hands… Råna en bank och förbli kriminell..?

Man kan se det som att föräldrarna borde ha uppfostrat henne bättre. Men i många fall är det heller ingen brist på uppfostran utan att kompistrycket är för stort. Ett gäng killar eller tjejer kan göra världens bästa tonåring till ett monster. Och utan att föräldrarna vet vad deras söta lilla flicka eller pojk gör. Och när det blir påtryckningar från gäng kanske man inte riktigt vet vart gränsen går eftersom man peppar varandra utan att egentligen tänka på konsekvenserna. Jag har sett där exemplariska familjer har fått en som eller dotter som blivit en ”ligist”.. Men uppfostran var det absolut inget fel på. Utan det var kompisarna som gav dåligt inflytande på varandra. Men det glömmer många bort när vi pratar om ungdomar idag. Utan det blir ALLTID föräldrarnas fel. Vilket jag tycker är enormt fel när man inte har all facit i hand.

Och ja, 32 miljoner tycker jag var på tok för högt. Snacka om den händelsen förstörde hela hennes liv, där dömde vi henne utan att ge henne minsta lilla chans till ett drägligt liv. Iallafall jag tycker alla människor förtjänar en andra chans..

Annonser

7 kommentarer

 1. Mycket klokt sagt! Jag håller verkligen med. Och hennes medbrottslingar slapp tydligen undan helt för att de var under 15 när det hände, så hon fick ta hela stöten.

  Visst, det går inte att komma ifrån att det var fel gjort, men hur ska en sextonåring kunna fixa detta? Går det att söka skuldsanering för skadestånd? *funderar*


 2. Eller så kanske man måste ta ansvar för sina handlingar…..


 3. LÅT ALLA FÅ EN ANDRA CHANS LÅT SKOLORNA BRINNA,OM DET LÅTER SÅ KAN JU JAG GÖRA VAD JAG VILL OCH KOMMA UNDAN


 4. ”…uppmanar vi henne direkt att fortsätta sina kriminella bana. Samhället ger henne inte en enda chans till att få ett drägligt liv. Och vad är då närmast till hands… Råna en bank och förbli kriminell..?”

  Vad är det för logik? Det är väl snarare så att det uppmanar eller snarare avråder henne och alla andra att bränna ned byggnader och begå brott. Äntligen kännbra straff efter 80 år av missriktad vänstervälvilja/humanitet =flummighet.


 5. Go morron! Oj, DET var mycket pengar det! Men jag tycker inte att det står i proportion till vad MÄNNISKOR som blivit lemlästade och misshandlade får i t.ex. skadestånd från en gärningsman! Men det är väl förstås inte samma sak? Dom kan vrida och vända på ALLT! Det var då rakt inte rättvist, tycker jag.


 6. Det är inte alls bra det här. Upprörande faktiskt

  kram!


 7. Jag vet inte vad jag ska tycka! Händelsen är synnerligen allvarlig men beloppet är gigantiskt stort…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: