h1

Irene Huss – Nattrond

maj 2, 2008

Nu har jag sett 3:e filmen av Irene Huss, den var inte lika bra som de andra två men den va ändå helt klart sevärd. Jag vet inte varför jag inte gillade denna lika mycket, eftersom den egentligen är ganska lik de andra i sättet även om historian är annorlunda. Och konceptet på denna filmen borde jag tycka är kanon. Men upplever ändå att det är något som saknas i den, men inte vad. Det är något med filmen som inte går att sätta fingret på. Och eftersom jag inte kan precisera vad det är som saknas blir det svårt att skriva en motivering om den.

Handling citerat av filmpunkten:

Doktor Sverker Löwander hittar mitt i natten sin sjuksköterska strypt i det anrika Löwanderska sjukhuset. Det enda vittnet hävdar att syster Tekla synts i korridorerna under natten, något som kriminalinspektör Irene Huss har lite svårt att tro – syster Tekla hängde sig nämligen på sjukhuset för sextio år sedan. Ju mer Huss rotar i fallet desto märkligare framstår allting. Irene Huss måste inte bara leda en utredning i nutid, hon måste ta sig tillbaka till det förgångna för att få svar på alla frågor. Men i det förgångna finns inte bara den spökande syster Tekla…

Samtidigt som Irene brottas med ett av hennes mest svårlösta fall i karriären börjar hennes och maken Kristers långa och krävande arbetsdagar att tära på deras äktenskap.

Betyg: Den får 3 av 5. Den är bra, helt klart sevärd. Även om den inte var lika bra som de andra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: