h1

Ja till fildelningsavgift!

april 21, 2007

Citat ur SvD:

Nedladdare vill slippa köpa varje låt separat och istället betala en fast summa för fri nedladdning. Mellan 100 och 200 kronor i månaden är konsumenterna beredda att lägga ut, enligt en ny rapport från KTH.

Jag personligen skulle mycket väl kunna tänka mej att betala den summan för fri nedladdning. Om man tänker på hur mycket film och musik jag tittar på eller lyssnar på varje månad skulle det vara en mycket bra summa att få betala för det. För som det är nu tycker jag det är för dyrt att köpa en skiva i affären för över 100kr och kanske bara en låt som man vill ha på cd skivan ändå. Det är inte ofta som det finns en cd skiva där hela skivan är värd att lyssna på. Och ska man köpa samlingsalbum är det ju inte säkert att alla låtar är bra där heller. Eller om man vill köpa en dvd film och betala den summan som det kostar idag och man kanske ändå bara ser på filmen en gång i allafall. Nej detta är ett förslag som jag är possitiv till faktiskt.

Citat ut SvD:

Roger Wallis förespråkar istället att en sorts medieavgift som alla datoranvändare får betala. De pengarna bör enligt honom inte enbart fördelas till skivbolagen utan också till exempelvis kulturella fonder för att stimulera kreativitet. Enligt KTH-studien är nedladdarna beredda att betala mellan 100 och 200 kronor i månaden för att fritt ladda ner musik och film.

Det måste väll ändå vara ett bra förslag för alla parter. Men ändå kan jag se till de problem som Basic skriver om.. Tex, vart ska man dra gränsen? Det finns de som laddar hem filmer hela dagarna medans det finns någon som bara laddar hem en låt då och då. Och det blir ju ett klart problem, men inte ett sånt stort problem så att det inte skulle gå att lösa. För man kan ju få betala för hur mycket man laddar hem. Att man dra gränser mellan olika storlekar på det man laddar hem. Om man hade kunnat göra det hade det ju inte varit ett problem längre.

Andra bloggar om: Fildelning, avgift, film, musik, internet,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: