h1

Förundersökning nerlagd!

april 11, 2007

Det kom ett brev från posten idag från polisen, och jag trodde det handlade om besöksförbudet. Men det var en mindre trevlig nyhet som kom över mej när jag öppnade brevet.

Förundersökningen nedlägges – Gärning ej brott.

Polisen har i en undersökning funnit att händelsen inte är något brott. Det finns ingen laglig grund för polisen arr fortsätta utredningsarbete och ingen kommer att ställas till ansvar för händelsen.

 

Exakt så stod det. Så det är inget brott att hota med att skicka hem folk hit efter sin muckning och det är heller inget brott att hota en annan människa så den människan inte kan sova på ordentligt på flera veckor. Det är alltså helt okej med andra ord att hota en annan människa. Vad är det för lagar vi har i sverige? Något besöksförbud kan jag väll se mej om i stjärnorna antar jag. Det var som att rycka undan stolen för mej, det blev svart. Vad händer här näst nu när han är ute? Ska han behöva komma hit, slå in dörren och skrämma ihjäl oss innan det blir ett brott? Han har ju redan sagt att han ska komma själv eller skicka folk och att han hoppas att vi är rädda nu. Men det var ju tydligen inget brott.

Visst det var länge sedan jag tappade förtroende för myndigheter och polis och allt var det heter. Första dagen när han kom hem från fängelset var det 3 polisbilar och hämtade honom och nu sitter han på psyket. Bara där ser man ju hur skrämmande opålitlig han är. Nästa gång kanske han kommer hem hit istället för att skada sej själv. Han är psykiskt sjuk och han hotade mej, men det var inget brott. Kan man annat än bli besviken, arg, ledsen på rättsystemet.

Vad gör han nästa gång? Vad ska han behöva göra för att det ska bli ett brott? Vad ska han behöva göra för att polisen ska reagera? Räcker det inte med det brottsregister han har för att polisen ska förstå hur farlig han är.  Undrar hur mycket man ska orka?

Annonser

8 kommentarer

 1. Ja du Love.
  Det är inte lätt att vara människa.
  Ett modernt samhälle bygger på tillit. Vi behöver kunna lita på varandra. Både i nära relationer och i kontakt med samhällsinstitutionerna Men vad händer när tilliten plötsligt raseras? När vi känner oss svikna och övergivna av hela samhället och av dem vi satte vår största förtröstan till?


 2. Sedärja, ”Grattis”!!! Många sömnlösa nätter nu förstår jag…

  Kram


 3. Men vad fan, vad irriterad man blir! Så det är helt okej att man kan hota folk hur som helst då? Jag kanske ska gå till dotterns dagis imorgon och hota en av fröknarna där eftersom det verkar vara helt okej att göra så? Nä usch, man blir ju mörkrädd! Inte konstigt människor kan hålla på sådär, de vet om att det inte blir några större straff för det.


 4. Helt sjukt!


 5. *kramar om*

  Så jävla sjukt…


 6. det låter läskigt att det ska va helt ok…


 7. Kramar i massor, känner obehag inför makapparaten, bra att du skriver!


 8. maktapparaten….ska det vaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: