h1

Kvinna åtalas för brott mot djurskyddslagen

mars 23, 2007

Det är tydligen vanligare än vad jag trodde att man hade annorlunda djur boende hos en. Nu bodde inte dessa djur inne hos henne, men att ha en hel djurpark på trädgården räcker kanske. Många av dessa människor som blir åtalade för djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen tror jag bara inte förstår, utan de vill hjälpa och sedan blir det så fel.

Nu anklagas en kvinna för brott mot djurskyddslagen och jaktlagen för att ha haft 13 vilda katter, fyra duvor, 10 kråkor, 8 igelkottar, 1 tam kaja, 10 björktrastar, en ung fälthare på baksidan av huset. Huset säger hos sej bott i men det verkar mer som om det varit obebott skriver aftonbladet. Djuren ska enligt kvinnan varit skadade på något sätt och hon har tagit hand om dem och rehabiliterat dem för att sedan släppa dem fria när de är friska. En förklaring som jag faktiskt tror på. Som sagt jag tror inte att det var menat att det skulle bli så illa som det blev. Utan jag tror att hennes baktanke med detta faktiskt var att hjälpa djuren att må bättre. En tanke som sedan blev så fel, men som hon inte trodde skulle sluta som den gjorde.

Den här bilden gammal kattmat som var slängd på tomten, dels sopor. Båda bilderna är tagna ifrån aftonbladet så det är dessa bilder som tillhör artiklen. Aftonbladet har försökt nå kvinnan men inte lyckats få en kommentar ifrån henne. Harspalten vårdas nu i stockholm för ett brutet bakben som inte läkt. Kvinnan hade om hon hade haft tillstånd kanske kunnat göra ett enastående arbete med djuren. Men nu blev det mest fel. Och tror inte att det var såhär det var meningen att det skulle bli.

Andra bloggar om: Djurskyddslagen, jaktlagen, djurpark, djur, Aftonbladet, media,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: